Vondelparks weelde.

Half juni, Oranje Nassaulaan Amsterdam, kamer op de zon-kant, midden op de dag. Het zweet loopt over m’n rug. Niet alleen van het heerlijk zomerse weer; maar zo’n coaching-gesprek laat je hard nadenken. Ik sta op en trek m’n zwarte spijkerjas aan, die ik óók nog bij me had. Het was een zwaar gesprek geweest over wat ik belangrijk vind in het leven, maar ‘Eureka’ lag op de loer.

“Goed gesprek”, zegt ze, en: “Oja, als je nou eens visualiseert, hoe zíe je jezelf dan voor je?”

Zoeken, zoeken.

De afgelopen maanden waren flink pittig en stonden voor mij in het teken van mezelf herontdekken. Gestudeerd, werkervaring vergaard, groeien, meer… want zo ‘hoort’ dat. Door al dat gedoe met m’n hoofd een beetje het gevoel kwijtgeraakt. Ik kijk nu anders naar dingen, naar de wereld. Keuzes voor méér, méér, méér hebben me niet ultiem gelukkig gemaakt. En ik geloof ook niet dat dat het voor mij (of wie dan ook) wordt. Dat denken kán en moet anders. Maar hoe ga je dan je leven inrichten?

Terug naar het Vondelpark.

Dus ik loop terug, als half gesmolten man, door de heerlijk hete stad waar ik veel te wintersch gekleed ga. Ik verbaas me over de duidelijkheid die m’n antwoord zojuist bracht. Hoe heb ik dat niet eerder kunnen inzien? Vanaf dat moment wist ik het. In ieder geval voor een deel van m’n tijd.

Ik word ontzettend blij en energiek van het organiseren van mooie dingen. Mensen in allerlei rollen bij elkaar brengen om zo een moment te creëren waar nog veel méér mensen een geweldige tijd hebben. Met elkaar & in dat moment, geniet van een feest en gezelligheid. Die ‘flow’ die je dan krijgt, weet je wel? Vooraf en zéker au moment suprème. Dus toen dacht ik: ‘als ik dat nou écht heel erg leuk vind, waarom DOE ik dat dan niet voor een groter deel van m’n tijd?’. Tsja, waarom eigenlijk niet? Als je het echt leuk vindt, dan vind je wel een manier, zeggen ze altijd. Nou goed, we beginnen klein, maar het idee is lekker. Eureka! My guy! We gaan het zien!

Zien?

Ja, zien ja. En horen, ruiken, voelen en proeven. Twee mega handige vrienden hielpen me meteen met logo’s, brand-story en deze website (die binnenkort écht live gaat). Wat heerlijck om meteen met zulke creatieve gasten aan de gang te gaan. Urenlang op pixels, of ‘kleine’ gedachtes zitten. Daar wordt het echt beter van, en het RAMT ook een berg creativiteit door me heen. Zat het vast? Maybe. Maar het mag nu los. De beer. Is. Los. We beginnen hopelijk binnenkort, daarover later meer. Zorg in elk geval dat je op de hoogte blijft via instagram, facebook en dus binnenkort de website.

Oja.

Binnen 0.2 seconde antwoordde ik: “Nou weet je, als die gast van Woodstock, die organisator. Beetje backstage met ZÓ’N smile op z’n gezicht.”

Michael Lang