Mathijs Jansen – Glas in lood & 3d printen

Workshop: Leer de basis – Glas in lood

In deze workshop leer je de basisbeginselen van het maken van glas in lood! Hoe cool is dat? Je leert hoe glas in lood gemaakt wordt, welke gereedschappen nodig zijn, je maakt een ontwerp en je gaat natuurlijk ook aan de slag.

Je leert hoe glas in lood wordt gemaakt, je maakt zelf een ontwerp, je leert glas snijden, je leert met lood werken en je soldeert je kunstwerk in elkaar.

De workshop bestaat uit steeds een korte uitleg en hierna zelf aan de slag. Daar leer je het meeste van. Na de workshop kan ik je nog tips geven, bijvoorbeeld over waar je zelf de materialen en gereedschappen kan kopen.

Duur: 2 avonden van 19.30 – 22.00   |   Aantal personen: 8   |   Kosten: 88 euro p.p. (excl. BTW)

Workshop: ontwerpen voor 3d-printen

Wil je eindelijk echt iets gaan doen met je 3d printer? Neem dan deel aan deze workshop. Je leert de basis van 3d tekenen. Ook krijg je veel inspiratie wat je allemaal zou kunnen ontwerpen, zodat je dingen kan repareren in en om het huis.

Je gaat aan in deze workshop aan de slag met FUSION 360. Dit pakket is voor thuisgebruik gratis te downloaden bij Autodesk. Het is een perfect pakket om praktisch aan de slag te gaan.

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: wat kan je maken met een 3d printer? waar moet je op letten bij het ontwerp? wat zijn de basis principes van fusion 360? hoe bouw je een ontwerp op? En, je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag.

Duur: 1 avond van 19.30 – 22.00   |   Aantal personen: 8   |   Kosten: 33 euro p.p. (excl. BTW)