Keraliek

Lieke neemt je mee in de wondere wereld van keramiek! Pottenbakken zal je!

Workshop doordraaien

Drink je je koffie uit een wiebelig kopje? Of heeft je plant een ander potje nodig? Maak het zelf in deze workshop pottenbakken! In 2 uur leer je hoe je van de chaotische bol klei iets kan maken op de draaischijf. De focus ligt daarbij op handzame werken (denk aan formaat mok, kaarsenstandaard of pinda-schaaltje). De leukste werken zullen worden afgebakken in een wit glazuur en kunnen jullie 3 a 6 weken later komen ophalen.

Neem per persoon een handdoek mee. Doe vooral kleding & schoenen aan wat vies mag worden en/of doe een keukenschort om.
Sieraden (ringen/armbanden) mogen van te voren af en doe lange haren in een staart! Tip: lange nagels draaien niet heel lekker, dus knip ze eventueel.

Aan het einde van de workshop kunnen jullie beslissen welke werkjes ik voor jullie afbak. Voor ieder zit 1 werkje stoken & glazuren bij de workshop inbegrepen. Mochten jullie meer werk maken wat je wilt behouden, dan komt er per werk nog 5,- bij, afhankelijk van de afmetingen.

Duur: 2 uur   |   Aantal personen: max. 6   |   50 euro p.p. (incl. materiaal, excl. BTW)

Kleien doe je met je handen

Klei is een prachtig medium waar je alle kanten mee op kunt. Voor deze workshop hoef je totaal geen ervaring te hebben dus geschikt voor iedereen! Door middel van strengen of balletjes bouw je intuïtief aan een werk of neem je een mal als startpunt om te bekleden. Vanaf daar kijk ik waar individueel de behoeftes liggen en geef ik tips om je werk uit te bouwen of te verdiepen.

Jullie beginnen met een kop koffie/thee terwijl ik uitleg met welke technieken je aan de slag kunt. Er ligt allerlei materiaal op tafel (van mallen tot stokjes, van knopen tot schelpen) wat je kunt gebruiken om je werk te vormen of textuur te geven.
Daarna gaan jullie lekker aan de slag en zal ik individueel kijken waar hulp nodig is of welke kant het werk op zal gaan.

Optioneel: combineren met een twist.
A) De Stoelendans; na een uur werken schuift iedereen een stoel op naar rechts en mag hij/zij het werk van de buurvrouw/-man afmaken.
B) Knippen & Plakken: in het laatste half uur moeten alle werken samen komen tot een geheel.

Daarna glazuur ik de resultaten in een wit glazuur en kan het na 3 a 6 weken worden opgehaald.

Duur: 2 uur   |   Aantal personen: max. 20   |   Kosten:  41 euro p.p. (incl. materiaal, koffie/thee, excl. BTW)